Αυλή Κήπος - Αίθριο

54 Εκπληκτικές ιδέες με πολύχρωμα λουλούδια που θα απογειώσουν την αυλή τη γλάστρα και τον κήπο σας

March 17th, 2022 1 Comment

54 Εκπληκτικές ιδέες με πολύχρωμα λουλούδια που θα απογειώσουν την αυλή τη γλάστρα και τον κήπο σας

Μετατρέψτε το σπίτι σας σε όαση χαλάρωσης με αυτά τα πολύχρωμα λουλούδια, αλλά μην ξεχνάτε τα ξύλινα ή άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Όταν μιλάμε για λουλούδια, σας ενθαρρύνουμε να τα πολλαπλασιάσετε για να κάνετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο πλούσιο και πολύχρωμο παράδεισο με φυτά.

Χωρίς πολλά έξοδα, μόνο με όμορφα λουλούδια μπορείτε να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας, έναν χώρο που θα καμαρώνετε και θα λατρέψετε. Δείτε πώς εμπνέει η συλλογή φωτογραφιών τόσο όσον αφορά τη διακόσμηση της αυλής, όσο και την τακτοποίηση των λουλουδιών σας.

Από παράθυρα μέχρι χώρους όπως σκάλες ή σοκάκια, όλα τα μέρη μπορούν να διακοσμηθούν με όμορφα λουλούδια.

Συνθέσεις Με Πολύχρωμα Λουλούδια Σε Γλάστρες Για Την Αυλή, Τον Κήπο, Τη Βεράντα Και Το Μπαλκόνι

 

 

Πολύχρωμα φυτά, φωτεινές αποχρώσεις, όμορφη διακόσμηση

Αυτή είναι η φόρμουλα που χρειάζεστε για να απολαύσετε μια πραγματικά όμορφη αυλή. Φυτά σε έντονες αποχρώσεις, όπως φούξια ή κίτρινο ή πορτοκαλί είναι φυτά που ξεχωρίζουν σε κάθε χώρο.

Αν επιλέξετε μεγάλα λουλούδια, όπως ορτανσίες, θα ομορφύνει την αυλή σας. Τόσο για το μέγεθός της και την επιβλητική διακόσμηση, αλλά και για τα χρώματά της, η ορτανσία είναι ένας διακοσμητικός θάμνος που ταιριάζει τόσο στο χώμα όσο και σε γλάστρες.

Όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό, πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό επιλέγοντας τη σπορά. Τα ετήσια φυτά αναπτύσσονται καλύτερα από σπόρους, αλλά τα πολυετή φυτά πολλαπλασιάζονται καλύτερα με μοσχεύματα.

Ο χρόνος φύτευσης των σπόρων εξαρτάται από τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και από τις ενδείξεις που βρίσκετε στη συσκευασία. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία των σπόρων, αλλά αυτές είναι επίσης πολύ σημαντικές.

Εάν οι σπόροι που επιλέξατε χρειάζονται 6-8 εβδομάδες για να βλαστήσουν, πρώτα κρατήστε τους σε εσωτερικό χώρο ή σε γυάλινο θερμοκήπιο. Αυτό θα τα κρατήσει από το να παγώσουν. Οι σπόροι είναι έτοιμοι για μεταφύτευση με την άφιξη της άνοιξης.

Μερικά μονοετή φυτά μπορούν να σπαρθούν με επιτυχία το φθινόπωρο, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις οδηγίες στη συσκευασία.

Φτιάχνουμε Όμορφα DIY Παρτέρια Με Λουλούδια Στην Αυλή Και Μπροστά Από Το Σπίτι: 45 Πρωτότυπες Ιδέες

 

Φυτέψτε τους σπόρους σε κυψελιδικούς δίσκους δενδρυλλίων, σε μεμονωμένες γλάστρες ή απευθείας στον τόπο ανάπτυξης. Εάν ένα φυτό δεν μεταφυτεύεται καλά, φυτέψτε το απευθείας στον κήπο. Αυτό συμβαίνει επειδή η ριζοβολία μπορεί να προκαλέσει πρόωρη άνθιση.

Μερικοί σπόροι, όπως ο κατιφές, για παράδειγμα, πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι μέχρι να βλαστήσουν. Μπλοκάρετε το φως καλύπτοντας το δίσκο σπόρων με εφημερίδα. Στη συνέχεια, κρατήστε τα σε ξηρό, ζεστό μέρος.

Πολλαπλασιάστε τα φυτά για να απολαύσετε όσο περισσότερα όμορφα, πλούσια και πολύχρωμα λουλούδια στην αυλή και το κήπο του σπιτιού σας ή στο διαμέρισμά σας μέσα σε γλάστρες.

Στολίστε την αυλή και τον κήπο σας με λουλούδια

Τολμήστε να γεμίσετε την αυλή σας με όμορφα, πολύχρωμα λουλούδια. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να φτιάξετε μια ξύλινη πέργκολα στην αυλή σας, κάτω από αυτήν μπορείτε να σχεδιάσετε έναν μικρό χώρο χαλάρωσης. Πάνω επιλέξτε λουλούδια για να φυτέψετε και με τα οποία θα ομορφύνετε τον χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

Πώς να φτιάξετε έναν ειδυλλιακό κήπο με γλάστρες σε εξωτερικές σκάλες

No Comments

Μικρός Κήπος: Συμβουλές για να Δημιουργήσετε το Δικό σας Πράσινο Καταφύγιο

No Comments

26 Αξιολάτρευτες ιδέες ροζ διακόσμησης κήπου που πρέπει να δείτε

No Comments

Λάπαθο ή Λάπατο ή Οξαλίδα: Το θαυματουργό αγριόχορτο – Οδηγός Καλλιέργειας και Θεραπευτικές Ιδιότητες

No Comments

Κλεόμη, ένα ιδιαίτερο φυτό, με αέρινη εμφάνιση και πρωτότυπες ταξιανθίες, ιδανικό για την αυλή και τον κήπο σας

No Comments

Σαξιφράγκα: το χαμηλό, διακοσμητικό φυτό με τη διακριτική ρομαντική όψη για βραχόκηπους και σκιερά σημεία

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *