Μπαλκόνι - Βεράντα

52 Πανέμορφες ιδέες με ονειρεμένα λουλούδια τοποθετημένα σε όλο το σπίτι: πόρτες, παράθυρα, σκάλες, αλλά και στη βεράντα

February 10th, 2022 2 Comments

52 Πανέμορφες ιδέες με ονειρεμένα λουλούδια τοποθετημένα σε όλο το σπίτι: πόρτες, παράθυρα, σκάλες, αλλά και στη βεράντα

Τα ρέοντα λουλούδια, τοποθετημένα σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες μπορούν να αποτελέσουν την ιδανική λύση γιατί ομορφαίνουν παράθυρα, τοίχους, σκαλοπάτια και γενικά εξωτερικούς χώρους, δίνοντας τους ζωή. Τα λουλούδια που τοποθετούνται σε γλάστρες είναι πραγματική χαρά, ειδικά όταν δεν έχετε αρκετό χώρο για να τα φυτέψετε στην αυλή σας.

Ονειρεμένα λουλούδια που κοσμούν το νοικοκυριό μας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Από τα παράθυρα, τη βεράντα, το κιόσκι, όλες αυτές οι γωνιές του σπιτιού είναι στολισμένες με υπέροχα φυτά. Οι γωνιές του σπιτιού μας που είναι στολισμένες με λουλούδια είναι, λες, μια μικρή γωνιά του ουρανού.

Τα λουλούδια σε γλάστρες μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα για να τοποθετηθούν στο παράθυρο, αλλά και να κρεμαστούν από ένα κάγκελο. Δώστε τους μια θέση στον ήλιο, αλλά μακριά από τον δυνατό αέρα.

Μικρή δόση έμπνευσης από τους δρόμους της Ελλάδας για να διακοσμήσετε εξωτερικά το σπίτι σας

Κρεμαστά λουλούδια που ρέουν

Τα ρέοντα λουλούδια, καθώς και τα γεράνια, μπορείτε να τα κρεμάσετε κάπου κοντά στο παράθυρο ή στην είσοδο του σπιτιού σας, και στη βεράντα. Οι γλάστρες αυτών των λουλουδιών πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες ώστε το γεράνι να έχει χώρο να αναπτυχθεί.

Φροντίδα φυτών σε γλάστρες

Η φροντίδα των φυτών σε μια γλάστρα δεν είναι καθόλου δύσκολη. Υπάρχουν μια σειρά από συμβουλές και κόλπα, αν μπορούμε να τα ονομάσουμε έτσι, για να απολαύσετε όμορφα, πλούσια λουλούδια.

Το επιλεγμένο δοχείο

Πρώτα απ ‘όλα, όταν μιλάμε για φυτά που τοποθετούνται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, μιλάμε για το πώς ζουν. Είναι σημαντικό η επιλεγμένη γλάστρα να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να επεκτείνουν τις ρίζες τους. Κάθε λουλούδι μεγαλώνει διαφορετικά, οπότε σημειώστε πόσο μεγαλώνουν οι ρίζες κάθε φυτού αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο ή ρωτώντας ειδικούς.

Λουλούδια σε γλάστρες με μορφή καλαθιών – έξοχες DIY ιδέες σχεδιασμού κήπου

Τοποθέτηση φυτών

Η τοποθέτηση του φυτού είναι επίσης πολύ σημαντική. Υπάρχουν λουλούδια που πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν το φυσικό φως. Ωστόσο, ορισμένα φυτά θέλουν το φως να φιλτράρεται από μια τέντα ή πέργκολα.

Τα γεράνια, οι πετούνιες είναι λουλούδια που μπορούν να τοποθετηθούν έξω με σιγουριά. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι πρέπει να προστατεύονται από ισχυρούς ανέμους. Φροντίστε να στερεώσετε την γλάστρα για να μην την παρασύρει ο αέρας.

Τα αναρριχητικά τριαντάφυλλα είναι επίσης δημοφιλή λουλούδια, λουλούδια που βλέπουμε συνέχεια στις αυλές των νοικοκυρών. Αυτά τα πολύχρωμα, ζωντανά, απολύτως υπέροχα λουλούδια είναι φυτά που χρειάζονται πολύ ήλιο.

Πότισμα

Για να αναπτυχθούν όμορφα και υγιή, τα φυτά χρειάζονται νερό. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι το υπερβολικό νερό είναι επιβλαβές για τα λουλούδια σας, επομένως να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα νερού που δίνετε στα φυτά σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ενυδατώσετε ένα συγκεκριμένο φυτό, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του φυτού σας. Η πιο γρήγορη διαδικασία είναι να ρωτήσετε τους ειδικούς στα καταστήματα.

Λουλούδια σε γλάστρες, καταπληκτικές ιδέες διακόσμησης κήπου

Διατηρώντας το έδαφος καθαρό

Διατηρήστε το χώμα καθαρό και φροντίστε να διαχειρίζεστε μόνο εξειδικευμένα προϊόντα, ειδικά όταν πρόκειται για πιο απαιτητικά φυτά. Αποφύγετε τη χρήση φυσικών λιπασμάτων, όπως κατακάθι καφέ, εάν δεν γνωρίζετε τη συμπεριφορά του φυτού ή τη συμπεριφορά των φυτών που έχετε.

Το εξωτερικό του σπιτιού μας είναι πιο όμορφο όταν επιλέγουμε να το ομορφύνουμε όχι μόνο με σχεδιαστικές λεπτομέρειες, αλλά και με φυτά. Κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη και φέρνουν μια χαρούμενη νότα σε κάθε χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Μεταμόρφωση μπαλκονιού: Εμπνευσμένες ιδέες για τη διακόσμηση ενός μπαλκονιού με στυλ και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα

No Comments

22 Πανέμορφες ιδέες για υπαίθρια καλοκαιρινά σαλονάκια

No Comments

Αράζω έξω – Πώς να διακοσμήσετε ένα υπαίθριο χώρο – 35 ιδέες που θα λατρέψετε

No Comments

Πώς να φτιάξετε πανέμορφες διακοσμήσεις με γλάστρες λουλουδιών για το καλοκαίρι – 45 φανταστικές προτάσεις

1 Comment

Διακόσμηση με Μεσογειακά φυτά για βεράντες, αυλές και μπαλκόνια: Αυτά είναι ιδανικά εάν τα φροντίζετε καλά

No Comments

36 Πολύχρωμες και κεφάτες ιδέες εξωτερικής διακόσμησης

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *