Αυλή Εποχιακή διακόσμηση Κήπος - Αίθριο Μπαλκόνι - Βεράντα

Ζαρντινιέρες φύτευσης λουλουδιών: Πολύχρωμες ιδέες για την άνοιξη

February 17th, 2020 1 Comment

Ζαρντινιέρες φύτευσης λουλουδιών: Πολύχρωμες ιδέες για την άνοιξη

 

Η άνοιξη έρχεται στον κήπο και το μπαλκόνι από τις αρχές Μαρτίου. Προσμονή για την εποχή του κήπου με ανθισμένα λουλούδια. Σήμερα σας δίνουμε ιδέες για το πώς να φυτέψετε ζαρντινιέρες λουλουδιών που μοιάζουν με φανταστικές και να δείτε πώς μπορείτε να βάλετε μαζί πολύχρωμες ρυθμίσεις με πρώιμα άνθη. Συνδυάστε εποχιακά λουλούδια, πολυετή φυτά, διακοσμητικά χορτάρια και βότανα σαν πραγματικούς επαγγελματίες και μετατρέψτε το μπαλκόνι σε όαση στη μέση της μεγάλης πόλης.

Η Άνοιξη Έρχεται Με Τις Πιο Όμορφες DIY Ιδέες Διακόσμησης Λουλουδιών Για Τον Κήπο Και Την Αυλή Σας

Φύτευση κιβωτίων λουλουδιών: Χρήσιμες συμβουλές για ερασιτέχνες κηπουρούς

Θα θέλατε να φυτέψετε ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι σας για την άνοιξη, αλλά δεν ξέρετε πότε να ξεκινήσετε; Τα περισσότερα πρώιμα φυτά φυτεύονται το φθινόπωρο. Για όλους εκείνους που έχασαν την περίοδο φύτευσης τον Οκτώβριο, τα κέντρα κήπου και τα φυτώρια προσφέρουν πρόωρα δενδρύλλια. Έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ένα καταπράσινο μπαλκόνι κήπο σε όλη την εποχή του κήπου, πρέπει να εξετάσετε μερικά πράγματα κατά τη φύτευση. Το πρώτο βήμα για την ανθοφορία είναι να αγοράσετε κατάλληλα κουτιά λουλουδιών. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα κατάλληλο κουτί για το μπαλκόνι σας.

1. Το κιβώτιο λουλουδιών πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 30 cm και ύψος τουλάχιστον 25 cm. Μην ξεχάσετε να σχεδιάσετε μια απόσταση μεταξύ των διαφορετικών ποικιλιών. Όλα τα λουλούδια και τα διακοσμητικά χόρτα να έχουν επαρκή χώρο ρίζας.

2. Ο βασικός κανόνας λέει: Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος της γης, τόσο το καλύτερο. Από τη μία πλευρά, έχετε περισσότερο χώρο και μπορείτε να συνδυάσετε διάφορα είδη λουλουδιών σε έναν ζαρντινιέρα, από την άλλη πλευρά, το νερό εξατμίζεται πολύ πιο αργά.

3. Προσπαθήστε να περιορίσετε την απώλεια νερού στο ελάχιστο. Επιλέξτε κουτιά λουλουδιών σε φωτεινά χρώματα από πλαστικό. Δεν ζεσταίνονται, έτσι ώστε το νερό να εξατμίζεται πολύ πιο αργά από τα υλικά με ανοιχτό πόρο όπως κεραμικά ή πηλό. Αν σας αρέσει μια φυσική εμφάνιση, μπορείτε να βάλετε τις πλαστικές γλάστρες σε ξύλινα κουτιά.

4. Αν τοποθετήσετε ξανά τα κουτιά λουλουδιών, θα πρέπει πρώτα να τα καθαρίσετε προσεκτικά για να αφαιρέσετε τα μικρόβια. Χρησιμοποιείτε πάντα καινούργιο, φρέσκο χώμα στις γλάστρες που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των φυτών. Το έδαφος που έχετε αποθηκεύσει για αρκετά χρόνια δεν είναι κατάλληλο για αυτό. Κατά κανόνα, η ποιότητα του εδάφους επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, γι ‘αυτό και οι έμπειροι κηπουροί αγοράζουν μια καινούργια συσκευασία φρέσκου  κάθε χρόνο.

5. Μην ξεχνάτε την αποστράγγιση. Εάν είναι απαραίτητο, επανατοποθετήστε τις προ-διάτρητες οπές στον φυτευτή και τοποθετήστε ένα στρώμα αποστράγγισης από χαλίκι στο κάτω μέρος του φυτευτή για να αποφευχθεί η υπερχείλιση και να προστατευθούν τα λουλούδια της άνοιξης από τη φθορά.

10 Δημιουργικές DIY Ιδέες Με Όμορφες Γλάστρες Για Να Καλωσορίσετε Την Άνοιξη

 

 Τα φυτά που αντέχουν περισσότερο στο κρύο μπορούν να τοποθετηθούν στο κιβώτιο μπαλκόνι από τις αρχές Μαρτίου. Αυτά είναι για παράδειγμα μεσογειακά βότανα όπως λεβάντα, μέντα ή βάλσαμο , τα οποία μπορούν να επιβιώσουν σε μικρότερες θερμοκρασίες. Δεν προσθέτουν μόνο μια βουτιά χρώματος στη ρύθμιση, αλλά και αποπνέουν ένα απαλό άρωμα που προσελκύει τις μέλισσες και στη συνέχεια απωθεί τα κουνούπια και τις μύγες το καλοκαίρι. Το βοτανικό μείγμα μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με διακοσμητικά κρεμμύδια και βρώσιμα λουλούδια όπως οι βιολέτες. Τα λουλούδια σας δεν μπορούν μόνο να προσθέσουν έγχρωμους τόνους στο κιβώτιο λουλουδιών, αλλά μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες υπέροχες ιδέες και πάρτε έμπνευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Σκάδοξο
Σκάδοξο: Το Βολβώδες Φυτό με την Εντυπωσιακή Ανθοφορία και τα Ιδιαίτερα Λουλούδια

No Comments

Αλλάξτε το χρώμα των ορτανσιών
Αλλάξτε το χρώμα των ορτανσιών με ξύδι: Η μαγική συνταγή για μπλε άνθη

No Comments

Έχιουμ
Έχιουμ: Το Καμάρι της Μαδέρας στη Γλάστρα και στον Κήπο σας

No Comments

Διακόσμηση Κήπου από Ανακυκλωμένες Παλέτες
52 Ιδέες για Μοντέρνα Διακόσμηση Κήπου από Ανακυκλωμένες Παλέτες

No Comments

30 Υπέροχες Σχεδιαστικές Ιδέες για το Μπαλκόνι με Στυλάτα Έπιπλα από Ρατάν

No Comments

Ανοιξιάτικη διακόσμηση: 11 σχεδιαστικά στοιχεία και 40 εικόνες έμπνευσης που θα ανανεώσουν το ανοιξιάτικο σπίτι σας

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *