Αυλή Κήπος - Αίθριο

38 Εξαιρετικές ιδέες για να δημιουργήσετε μια μικρή ζώνη χαλάρωσης στον κήπο σας

May 29th, 2023 No Comments

38 Εξαιρετικές ιδέες για να δημιουργήσετε μια μικρή ζώνη χαλάρωσης στον κήπο σας

 

Η δημιουργία μιας μικρής ζώνης χαλάρωσης στον κήπο σας είναι μια εξαιρετική ιδέα για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ύπαιθρο. Όχι μόνο μπορείτε να περάσετε χρόνο στη φύση αλλά μπορείτε επίσης να απολαύσετε την ομορφιά του δικού σας κήπου.

Ιδιωτικός κήπος – Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ονειρικό μυστικό κήπο

 

Η δημιουργία της δικής σας υπαίθριας όασης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ύπαιθρο. Μια μικρή ζώνη χαλάρωσης στον κήπο σας μπορεί να σας προσφέρει μια ήρεμη ατμόσφαιρα που σας επιτρέπει να ξεφύγετε από τη φασαρία της καθημερινότητας. Μπορείτε να προσθέσετε χαρακτηριστικά όπως άνετα καθίσματα, υδάτινα στοιχεία και στοιχεία διακόσμησης για να δημιουργήσετε έναν χώρο φιλόξενο και γαλήνιο. Όχι μόνο θα είναι ένα ευχάριστο μέρος για να χαλαρώσετε, αλλά θα προσθέσει και αξία στην ιδιοκτησία σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε μια μικρή ζώνη χαλάρωσης στον κήπο σας, όπως να προσθέσετε άνετα καθίσματα, να φυτέψετε λουλούδια και θάμνους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και να φτιάξετε μια εξωτερική κουζίνα. Με αυτές τις ιδέες, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φιλόξενο χώρο για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα ή απλώς να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. . Δημιουργήστε μια μικρή ζώνη χαλάρωσης στον κήπο σας προσθέτοντας άνετα καθίσματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μια ξαπλώστρα που βλέπει στον ήλιο, καρέκλες δίπλα-δίπλα ή μια πολυθρόνα με ένα τραπεζάκι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φυτά στη ζώνη χαλάρωσής σας για να απορροφήσετε μέρος του θορύβου από την κυκλοφορία και άλλους θορύβους.  Φυτέψτε λουλούδια και θάμνους για ιδιωτικότητα από το δρόμο ή άλλα κοντινά σπίτια. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τοποθετήσετε χαμηλά φυτά σε κάθε πλευρά του κήπου, όπως κισσό και πυξάρι. Αυτά τα φυτά μπορούν να φυτευτούν γύρω από τα περβάζια και τις πόρτες, έτσι ώστε να μην εμποδίζουν την θέα σας, αλλά να σας περιβάλλουν με ιδιωτικότητα.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός για τον κήπο και την αυλή σας – όμορφες ιδέες έμπνευσης

 

Άλλες ιδέες είναι:

 

Στρώματα και μαξιλάρια: Προσθέστε άνετα στρώματα και μαξιλάρια σε έναν άνετο καναπέ ή πάνω σε ένα στρώμα στο έδαφος για να δημιουργήσετε μια ζώνη για χαλάρωση και συνομιλίας.

Αιώρες: Κρεμάστε αιώρες μεταξύ δέντρων ή σε μια βεράντα για να απολαύσετε τον ήλιο και την χαλάρωση.

Πέργκολα: Εγκαταστήστε μια πέργκολα με κουρτίνες ή μπαμπού για να δημιουργήσετε μια σκιερή περιοχή για να χαλαρώσετε και να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Κιόσκι: Φτιάξτε ένα μικρό ξύλινο κιόσκι ή τέντα στον κήπο σας, όπου μπορείτε να απολαύσετε την καφέ σας ή να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια.

Κήπος με πέτρες και νερό: Δημιουργήστε έναν μικρό κήπο με πέτρες, ρυάκια και μια μικρή λίμνη ή πηγάδι για να δημιουργήσετε έναν χαλαρωτικό ήχο του νερού.

Πώς να σχεδιάσετε εκπληκτικά μια μικρή αυλή – 40 τέλειες ιδέες για έμπνευση

 

Φωτισμός: Τοποθετήστε διάφορα είδη φωτισμού, όπως γιρλάντες με λάμπες, φαναράκια ή κεριά, για να δημιουργήσετε μια ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

Πολυθρόνες και καθίσματα: Προσθέστε άνετες πολυθρόνες και καθίσματα σε διάφορα σημεία του κήπου σας, ώστε να μπορείτε να καθίσετε και να χαλαρώσετε σε διάφορα σημεία του χώρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Φούξια ή σκουλαρικάκι: Ανακαλύψτε τα Μυστικά της Φροντίδα, και Τεχνικές για Εξαιρετική Άνθηση

No Comments

Πώς να Κάνετε Παρτέρια με Βότανα στο Εξοχικό σας που θα Ξεχωρίζουν

No Comments

Πώς να φτιάξετε έναν ειδυλλιακό κήπο με γλάστρες σε εξωτερικές σκάλες

No Comments

Μικρός Κήπος: Συμβουλές για να Δημιουργήσετε το Δικό σας Πράσινο Καταφύγιο

No Comments

26 Αξιολάτρευτες ιδέες ροζ διακόσμησης κήπου που πρέπει να δείτε

No Comments

Λάπαθο ή Λάπατο ή Οξαλίδα: Το θαυματουργό αγριόχορτο – Οδηγός Καλλιέργειας και Θεραπευτικές Ιδιότητες

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *