Διακόσμηση Στυλ Διακόσμησης

Σχεδιασμός διαδρόμου σε vintage στυλ: Πώς να δημιουργήσετε έναν χώρο εισόδου με γοητεία και ζεστή ατμόσφαιρα

December 21st, 2020 1 Comment

Σχεδιασμός διαδρόμου σε vintage στυλ: Πώς να δημιουργήσετε έναν χώρο εισόδου με γοητεία και ζεστή ατμόσφαιρα

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για το διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας ή μια ευρύχωρη μονοκατοικία: η είσοδος είναι το διακοσμητικό κλειδί κάθε σπιτιού. Άνετη αλλά και λειτουργική: Σχεδόν καμία άλλη περιοχή δεν πρέπει να πληροί περισσότερες απαιτήσεις. Σας παρουσιάζουμε ιδέες για έναν όμορφο σχεδιασμό διαδρόμου σε στυλ vintage. Ευρήματα από μια υπαίθρια αγορά, κειμήλια από παππούδες και γιαγιάδες και αντικείμενα από καταστήματα με αντίκες επιτρέπουν σε μια ντεμοντέ κομψότητα να εισβάλει στο σπίτι σας.

25 Υπέροχες ιδέες χωριάτικης διακόσμησης εισόδου

 

Δεν είναι μόνο μια αίθουσα μετάβασης στο: Στο διάδρομο, οι φιλοξενούμενοι και τα μέλη της οικογένειας καλωσορίζονται. Άρα αξίζει επιπλέον προσοχή στο σχεδιασμό. Κατά τη ρύθμιση, πρέπει να ακολουθήσετε διάφορους βασικούς κανόνες:

  • Πρώτα, διανείμετε τα έπιπλα γύρω από το δωμάτιο. Σκεφτείτε αν είναι λειτουργικά, αν καταλαμβάνουν πολύ χώρο ή εμποδίζουν; Τα μεγάλα σετ επίπλων από μασίφ ξύλο είναι τυπικά στο vintage στυλ, αλλά μπορούν να σκοτεινιάσουν το δωμάτιο. Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο για μια ντουλάπα και τα παρόμοια, μπορείτε επίσης να προτιμήσετε μια vintage συρταριέρα ή ένα ντουλάπι παπουτσιών από κάποιο παλαιοπωλείο.
  • Σχεδιάστε την έννοια φωτισμού για το διάδρομο. Ειδικά στην περίπτωση που δεν υπάρχουν παράθυρα, υπάρχει κίνδυνος να είναι πολύ σκοτεινά. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με συνδυασμό άμεσου και έμμεσου φωτός. Μπορείτε να φωτίσετε ολόκληρο το διάδρομο με φώτα τοίχου. Τα κρεμαστά φώτα δίνουν στο δωμάτιο περισσότερο χαρακτήρα και δομή.
  • Η σωστή διακόσμηση δεν πρέπει να λείπει σε ένα vintage εσωτερικό. Οι εικόνες, οι καθρέφτες και τα χαλιά κάνουν το διάδρομο να φαίνεται πιο άνετος και φιλόξενος.
  • Ταιριάξτε τη χρωματική ιδέα με το υπόλοιπο εσωτερικό. Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στο διάδρομο. Διευρύνουν οπτικά το δωμάτιο, το κάνουν πιο φωτεινό και δημιουργούν μια αρμονική ατμόσφαιρα.

22 Κομψές και μοντέρνες ιδέες διακόσμησης εισόδου

Αποκατάσταση παλαιών επίπλων. Οι αντίκες φέρνουν ένα άγγιγμα ρομαντισμού από περασμένες εποχές στο σπίτι σας. Επιλεγμένα και ανακαινισμένα κομμάτια σχεδιαστών προσφέρονται στις αγορές με αντίκες. Εάν η τιμή είναι πολύ υψηλή για εσάς, θα πρέπει να αναζητήσετε φθηνές εναλλακτικές λύσεις. Μια επίσκεψη στην τοπική υπαίθρια αγορά ή παλαιοπωλείο μπορεί να αξίζει τον κόπο, καθώς ένα μεγάλο μέρος των παλαιών επίπλων καταλήγει εκεί. Δεν έχουν μεγάλη υλική αξία, αλλά φέρνουν vintage γοητεία στο εσωτερικό. Τα κειμήλια μπορούν επίσης να αποκατασταθούν και να δώσουν στο δωμάτιο έναν ειδικό χαρακτήρα.

Στις παρακάτω εικόνες έχουμε όμορφες ιδέες για το πώς να δημιουργήσετε έναν vintage  χώρο εισόδου με γοητεία και ζεστή ατμόσφαιρα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

Σχεδιασμός σαλονιού σε ανοιχτά χρώματα – 30 εμπνευσμένες ιδέες για να αντιγράψετε

No Comments

20 αισθητικές ιδέες διακόσμησης σε μποέμικο στυλ με κουρτίνες

No Comments

Διακόσμηση εξοχικής κατοικίας – αποκρυπτογραφώντας την αισθητική και 46 ιδέες έμπνευσης

No Comments

Τα 20 πιο στιλάτα διακοσμητικά Trends για τα σπίτια μας το 2022

1 Comment

32 Φρέσκες ιδέες διακόσμησης κεντρικών σημείων εστίασης για τη άνοιξη και το Πάσχα

No Comments

28 κομψά σκανδιναβικά σχέδια εσωτερικών χώρων που πρέπει να δείτε

No Comments

Your email address will not be published.