Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Όμορφες προτάσεις για να διακοσμήσετε με αμαρυλλίδες για τα Χριστούγεννα

December 7th, 2021 No Comments

Όμορφες προτάσεις για να διακοσμήσετε με αμαρυλλίδες για τα Χριστούγεννα

Η αμαρυλλίδα, ή αστέρι του ιππότη, είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια του χειμώνα. Χρειάζεται πολύ λίγη φροντίδα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο χώμα για να ανθίσει. Είναι απολύτως αρκετό εάν ψεκάζετε τους κόνδυλους με νερό κάθε λίγες μέρες. Δεν χρειάζεται να ποτίζετε συχνά και απευθείας, γιατί το πολύ νερό θα ενθαρρύνει το σχηματισμό νέων φύλλων. Γι’ αυτό το λουλούδι συχνά τοποθετείται σε ποτήρια και διακοσμείται δημιουργικά σε γιορτινές περιπτώσεις. Στη σημερινή ανάρτηση εξηγούμε πώς να τοποθετήσετε σωστά την αμαρυλλίδα στο ποτήρι για τα Χριστούγεννα.

Κάκτοι Και Παχύφυτα Στολισμένα Για Τα Χριστούγεννα – Εμπνευσμένες DIY Ιδέες

 

Δεδομένου ότι το λουλούδι μπορεί να κάνει χωρίς χώμα και να πιάνει λίγο χώρο,  καλλιεργείται επίσης σε γυάλινα βάζα ή ποτήρια. Και φυσικά ένα κατάλληλο διακοσμητικό στο ποτήρι ή γύρω από το βάζο δεν πρέπει να λείπει για τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

  • Το ύψος του γυάλινου αγγείου: ένα ψηλό αγγείο δίνει στην αμαρυλλίδα περισσότερη στήριξη. Τα προτιμότερα είναι: ψηλά, βαριά βάζα, βάζα μαρμελάδας και βάζα με στενό λαιμό που δεν ανατρέπονται εύκολα.
  • Η ποικιλία του λουλουδιού. Ποικιλίες που έχουν μεγάλα άνθη και είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Το σκούρο κόκκινο χρώμα των λουλουδιών του είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Μικρά άνθη ποικιλίες όπως το «Tres Chic», που σχηματίζει ερυθρόλευκα άνθη, είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για μικρά ποτήρια.
  • Ένα στρώμα αποστράγγισης από βότσαλα στο κάτω μέρος του αγγείου εμποδίζει τη δημιουργία υπερχείλισης. Ένα στρώμα βρύου αποθηκεύει την υγρασία περισσότερο και σταδιακά τη δίνει στον κόνδυλο.

28 Υπέροχες Ιδέες Για Χριστουγεννιάτικες Συνθέσεις Λουλουδιών Για Να Στολίσεις Όλα Τα Δωμάτια

Αρχές Δεκέμβρη είναι η κατάλληλη εποχή για να αγοράσετε τον βλαστημένο κόνδυλο και να τον διακοσμήσετε κατάλληλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε λουλούδια ήδη ανθισμένα στα ανθοπωλεία. Αυτά μπορούν επίσης να διακοσμηθούν κατάλληλα και εορταστικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

48 Ζεστές και κομψές ιδέες χωριάτικης Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης

No Comments

Τα πιο όμορφα και χαριτωμένα ρουστίκ Χριστουγεννιάτικα στεφάνια που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας: 32 ιδέες για να εμπνευστείτε

No Comments

38 κομψές ιδέες διακόσμησης Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού για γιορτινές μέρες

No Comments

32 όμορφες ιδέες διακόσμησης με κλαδιά πεύκου και πευκοβελόνες για τους χειμερινούς μήνες και τα Χριστούγεννα

No Comments

36 Απίθανα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές από φέτες ξύλου

No Comments

53 Χριστουγεννιάτικες ιδέες για μικρά διαμερίσματα γεμάτα κομψότητα και στυλ

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *