Κήπος - Αίθριο

Καταπληκτικές συνθέσεις λουλουδιών με Πελαργόνια για γλάστρες και παρτέρια κήπου

May 3rd, 2022 No Comments

Καταπληκτικές συνθέσεις λουλουδιών με Πελαργόνια για γλάστρες και παρτέρια κήπου

Πελαργόνιο φυτό ποώδες πολύκλαδο, αειθαλές, με μορφή ημισφαιρικού θάμνου και ύψους έως 0,6 μετ., με μεγάλα φύλλα. Ανθίζει την ανοιξη, με άνθη διαφόρων χρωμάτων και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και στην αλατότητα. Κατάλληλο για φύτευση σε ανθώνες, γλάστρες και παρτέρια. Για συνεχόμενη ανθοφορία πρέπει να κλαδεύονται τα ξερά κλαδιά και λουλούδια και να καθαρίζονται τα κάτω κίτρινα φύλλα. Προτείνεται επίσης εφαρμογή υδατοδιάλυτου, σύνθετου λιπάσματος (20-20-20) κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, από Άνοιξη έως Φθινόπωρο κάθε 20-30 μέρες.

Διακόσμηση Καλοκαιριού Με Γεράνια. Ιδέες Για Κήπους Και Μπαλκόνια.

 

 

Τα Πελαργόνια ή γεράνια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια μπαλκονιού και κήπου στη χώρα μας καθώς δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα και ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Τα γεράνια ανθίζουν στη μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων: Από λευκό έως ροζ, κόκκινο και μοβ: όλα τα χρώματα είναι δυνατά. Τα λουλούδια στις ομπρέλες είναι συχνά δίχρωμα ή με σχέδια με ρίγες ή σκούρες κηλίδες.

Τα πελαργόνια είναι πιο δημοφιλή ως φυτά μπαλκονιού και κήπου με τα όμορφα χαλιά λουλουδιών τους. Τα πολυάριθμα εκφραστικά λουλούδια δημιουργούν τεράστια εντύπωση από απόσταση. Ζαρντινιέρες παραθύρων κομψά διακοσμημένες με γεράνια θα βρείτε σε πολλά αγροτόσπιτα.

Τα Πελαργόνια δημιουργούν υπέροχα φυτά διακόσμησης σε ένα παρτέρι κήπου, αν και μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε γλάστρες και ζαρντινιέρες.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

Εσκαλόνια ένας πανέμορφος διακοσμητικός θάμνος για την αυλή και τον κήπο σας

No Comments

26 Άνετες και μοντέρνες βεράντες και αυλές σε χωριάτικο στυλ

No Comments

Διακοσμήστε με ξύλο στον κήπο: Ιδέες για έναν όμορφο φράχτη ή τοίχο προστασίας από αδιάκριτα μάτια – Σίγουρα θα λατρέψετε το αποτέλεσμα

No Comments

Τι είναι το άνθος μαϊμού ή Μίμουλος: χαρακτηριστικά και οδηγός φροντίδας για αυτό το αειθαλές ανθεκτικό φυτό

No Comments

48 Ιδέες σχεδιασμού για ένα κήπο στην πόλη – Εκμεταλλευτείτε τον μικρό και στενό χώρο για να δημιουργήσετε εκπληκτικούς κήπους

No Comments

Ζίννια: Η όμορφη πρωταγωνίστρια για την αυλή και τον κήπο σας

No Comments

Your email address will not be published.