Αυλή Κήπος - Αίθριο Μπαλκόνι - Βεράντα

Διακόσμηση καλοκαιριού με γεράνια. Ιδέες για κήπους και μπαλκόνια.

July 6th, 2020 No Comments

Διακόσμηση καλοκαιριού με γεράνια. Ιδέες για κήπους και μπαλκόνια.

Η διακόσμηση με λουλούδια και φυτά είναι ευεργετική για τη διάθεσή μας, βοηθούν στη μείωση του στρες και στον καθαρισμό του αέρα. Επιπλέον, πρέπει να προσθέσουμε την έκρηξη του χρώματος και της χαράς που φέρνουν. Αν ψάχνετε για ένα ανθεκτικό φυτό που σας ευχαριστεί όλο το καλοκαίρι με τα άνθη του και τα πηγαίνει καλά με την ζέστη στον ήλιο, πηγαίνετε για διακόσμηση με γεράνια.

Απολαυστικές ιδέες διακόσμησης κήπου σε αποχρώσεις του μπλε

 

Διακόσμηση με γεράνια: τα καλοκαιρινά λουλούδια


Τα γεράνια είναι φυτά εξωτερικού χώρου που ανθίζουν το καλοκαίρι και χαρακτηρίζονται από τα όμορφα λουλούδια και το ευχάριστο άρωμά τους. Το πιο συνηθισμένο είναι να τα βλέπετε σε μπαλκόνια, βεράντες ή κήπους, ωστόσο μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους. Για αυτό πρέπει να έχουμε μερικές βασικές αρχές φροντίδας: τα βάζουμε σε ένα καλά φωτισμένο μέρος (αν είναι δυνατόν δίπλα σε ένα παράθυρο όπου δέχονται πολύ φως του ήλιου) και μακριά από θερμαντικές πηγές. 

Χαρακτηριστικά γερανίου


Για άτομα που δεν έχουν πολλές γνώσεις κηπουρικής, αυτό το φυτό είναι ιδανικό επειδή απαιτεί λίγη φροντίδα. Αντέχουν πολύ καλά τις καιρικές συνθήκες, οι βροχές και οι ισχυροί άνεμοι δεν τα επηρεάζουν συνήθως. Μπορούν να ανεχθούν την απουσία ποτίσματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν περισσότερα από 400 είδη γερανιών και πολλά από αυτά έχουν βελούδινα φύλλα καλυμμένα σε σκοτεινά σημεία. Είναι ένα ετήσιο ανθοφόρο φυτό. Τα άνθη του φυτρώνουν το καλοκαίρι.

33 Υπέροχες ιδέες σχεδιασμού κήπου τις οποίες θα λατρέψετε

 

Πού να καλλιεργήσετε γεράνια;


Τα γεράνια προέρχονται από τη Νότια Αφρική, γι ‘αυτό έχουν την προτίμηση τα ζεστά μέρη. Η καλύτερη τοποθεσία θα είναι στον ήλιο ή σε μια γωνία με μικρή σκιά. Τα γεράνια χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες τον ήλιο την ημέρα.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των γερανιών είναι ότι μεγαλώνουν πολύ καλύτερα όταν έχουν πολύ χώρο. Συνιστάται να αφήσετε μια απόσταση 20 cm μεταξύ τους. Επίσης, μην τα μεγαλώνετε σε μικρά μέρη, τα πιο ενδεδειγμένα είναι δοχεία ή γλάστρες με βάθος μεγαλύτερο από 18 cm.

Συντήρηση και άρδευση

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα γεράνια πρέπει να ποτίζονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Το χειμώνα ένα εβδομαδιαίο πότισμα θα αρκεί. Αν και είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες, το ίδιο δεν συμβαίνει με το κρύο, τα γεράνια δεν αντιστέκονται στον παγετό, επομένως είναι απαραίτητο να τα προστατέψουμε. Είναι σημαντικό να μην τα ποτίζετε αμέσως μετά τον παγετό, γιατί προκαλεί μεγάλη ζημιά.

Θεραπευτικές ιδιότητες γερανίου


Αυτό το φυτό, εκτός από το ότι είναι πολύ διακοσμητικό, χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά και την ομορφιά. Και έχει ορισμένες φαρμακευτικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθιστώντας το πολύ καλό για την ακμή. Το λάδι γερανίου είναι αποσυμφορητικό και μαλακώνει, καθιστώντας το πολύ καλό για τη θεραπεία δερματικών εγκαυμάτων κάθε είδους. Είναι επίσης ιδανικά για τη θεραπεία ραγάδων. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τη μείωση του στρες και του άγχους.

Η συνταγή ενός ονειρικού κήπου: πολύχρωμα λουλούδια, παλιά αντικείμενα και φαντασία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

32 Εκπληκτικές ιδέες με τις πιο χαλαρωτικές βεράντες για να απολαύσετε το πιο υπεροχο καλοκαίρι

No Comments

35 πανέμορφες ιδέες με παρτεράκια ζίννιας για λουλούδια στην αυλή και τον κήπο σας όλο το καλοκαίρι

No Comments

38 Εξαιρετικές ιδέες για να δημιουργήσετε μια μικρή ζώνη χαλάρωσης στον κήπο σας

No Comments

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός για τον κήπο και την αυλή σας – όμορφες ιδέες έμπνευσης

No Comments

Αλπινία, ένα υπέροχο τροπικό φυτό με λουλούδια που μοιάζουν με κοχύλια

No Comments

68 Όμορφες ιδέες για μια χωριάτικη διακόσμηση και σχεδιασμό αυλής και κήπου

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *