Μπαλκόνι - Βεράντα

Διακόσμηση με Μεσογειακά φυτά για βεράντες, αυλές και μπαλκόνια: Αυτά είναι ιδανικά εάν τα φροντίζετε καλά

April 18th, 2023 No Comments

Διακόσμηση με Μεσογειακά φυτά για βεράντες, αυλές και μπαλκόνια: Αυτά είναι ιδανικά εάν τα φροντίζετε καλά

 

Τα μεσογειακά φυτά είναι ιδανικά για μπαλκόνια και βεράντες καθώς απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και είναι πολύ ανθεκτικά. Με τη σωστή φροντίδα, αυτά τα φυτά μπορούν να προσφέρουν έναν όμορφο χώρο διαβίωσης με άφθονο χρώμα και υφή.

Ομορφιά και άρωμα στο εξωτερικό με λεβάντα: 20 ονειρικές DIY διακοσμήσεις

 

Όταν επιλέγετε φυτά για βεράντες ή μπαλκόνια σε μεσογειακά κλίματα, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τις ανάγκες τους όπως οι απαιτήσεις σε ηλιακό φως, οι ανάγκες σε νερό και οι συνθήκες του εδάφους. Μερικά δημοφιλή φυτά μπαλκονιού περιλαμβάνουν λεβάντα και δεντρολίβανο που απαιτούν λίγη συντήρηση αλλά παράγουν όμορφα αρωματικά λουλούδια. Άλλα κατάλληλα μεσογειακά φυτά για βεράντες και μπαλκόνια περιλαμβάνουν εσπεριδοειδή σε γλάστρες, όπως λεμονιά ή πορτοκαλιά, τα οποία μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά χρώματος στην περιοχή μαζί με την παροχή νόστιμων καρπών. Υπάρχουν επίσης μερικοί πολυετείς θάμνοι όπως η πικροδάφνη που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες με ελάχιστη απαιτούμενη φροντίδα. Φυσικά το όμορφότερο λουλούδι που θα βρείτε σε όλους τους μεσογειακούς κήπους την Μπουκαμβίλια. Τέλος, τα παχύφυτα όπως η αλόη βέρα είναι εξαιρετικές επιλογές για ηλιόλουστα μπαλκόνια καθώς απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση αλλά δείχνουν ελκυστικά.

Για να φροντίσετε σωστά τα μεσογειακά φυτά στη βεράντα ή το μπαλκόνι σας, ακολουθήστε αυτές τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές:

  1. Προσαρμόστε το πότισμα στις ανάγκες των φυτών: Πολλά μεσογειακά φυτά αντέχουν στη ξηρασία, αλλά προτιμούν ελαφρώς υγρό έδαφος. Προσαρμόστε το πότισμα ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και τις ανάγκες των φυτών σας, αποφεύγοντας την υπερβολική ξηρασία ή υγρασία.

  2. Παρέχετε επαρκή φωτισμό: Τα μεσογειακά φυτά ανθίζουν και αναπτύσσονται καλύτερα σε φωτεινές θέσεις. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας παρέχει επαρκή φωτισμό, ιδίως τις ηλιόλουστες ώρες της ημέρας.
  3. Μπουκαμβίλια ο θεαματικός διακοσμητικός θάμνος για να διακοσμήσετε την είσοδο την αυλή και τον κήπο του σπιτιού σας

  4. Εφαρμόστε κατάλληλη λίπανση: Τα μεσογειακά φυτά συνήθως αντέχουν σε φτωχά έδαφα, αλλά η κατάλληλη λίπανση μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ευεξία των φυτών σας. Χρησιμοποιείστε ένα ισορροπημένο και κατάλληλο λίπασμα για μεσογειακά φυτά και ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη συχνότητα και το ποσό της λίπανσης.

  5. Στις παρακάτω εικόνε έχουμε για σας και όμορφες ιδέες για το πως να διακοσμήσετε με Μεσογειακά φυτά βεράντες, αυλές και μπαλκόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

Μεταμόρφωση μπαλκονιού: Εμπνευσμένες ιδέες για τη διακόσμηση ενός μπαλκονιού με στυλ και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα

No Comments

22 Πανέμορφες ιδέες για υπαίθρια καλοκαιρινά σαλονάκια

No Comments

Αράζω έξω – Πώς να διακοσμήσετε ένα υπαίθριο χώρο – 35 ιδέες που θα λατρέψετε

No Comments

Πώς να φτιάξετε πανέμορφες διακοσμήσεις με γλάστρες λουλουδιών για το καλοκαίρι – 45 φανταστικές προτάσεις

1 Comment

36 Πολύχρωμες και κεφάτες ιδέες εξωτερικής διακόσμησης

No Comments

42 Ιδέες δημιουργία ενός πανέμορφου υπαίθριου χώρου από ανακύκλωση παλιών αντικειμένων

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *