TIPS & TRICKS Χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι

Πώς να Κρατήσετε τις Λευκές Πλαστικές Καρέκλες Καθαρές και Λαμπερές

June 26th, 2024 No Comments

Κρατήσετε τις Λευκές Πλαστικές Καρέκλες Καθαρές

Πώς να Κρατήσετε τις Λευκές Πλαστικές Καρέκλες Καθαρές και Λαμπερές

Μάθετε πώς να κρατήσετε τις λευκές πλαστικές καρέκλες καθαρές και λαμπερές με εύκολα βήματα και απλά υλικά. Διατηρήστε τις καρέκλες σας σε άριστη κατάσταση όλη τη σεζόν με αυτές τις πρακτικές συμβουλές καθαρισμού και συντήρησης.

Οι λευκές πλαστικές καρέκλες και τα εξωτερικά έπιπλα, γνωστά και ως ρητινικά εξωτερικά έπιπλα, προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι πιο οικονομικά από άλλους τύπους εξωτερικών επίπλων, συχνά κατασκευάζονται από σχεδόν 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά. Επιπλέον, οι καρέκλες αυτές είναι ελαφριές, συνήθως στοιβαζόμενες και ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, οι λευκές πλαστικές καρέκλες λερώνουν και ξεθωριάζουν γρήγορα όταν εκτίθενται στα στοιχεία της φύσης. Ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος, αλλά ευτυχώς, είναι εύκολο να τις διατηρήσετε καθαρές με μερικά απλά προϊόντα και εργαλεία.

Συχνότητα Καθαρισμού για τις Λευκές Πλαστικές Καρέκλες

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε διαρροές και λεκέδες από χόρτο, λάσπη, φαγητό, ρητίνη δέντρων ή περιττώματα πουλιών μόλις εμφανιστούν. Ένας ενδελεχής καθαρισμός στην αρχή της θερινής περιόδου συνήθως διατηρεί τις καρέκλες καθαρές όλο το καλοκαίρι. Πάντα να καθαρίζετε καλά τις καρέκλες πριν τις αποθηκεύσετε για το χειμώνα.

Απαραίτητα Υλικά Καθαρισμού

 • Μαγειρική σόδα
 • Υγρό πιάτων
 • Καθαριστικό γενικής χρήσης
 • Λευκαντικό
 • Λευκό ξύδι
 • Αυτοκινητιστικό κερί σε πάστα

Οργάνωση Χώρου Καθαρισμού

Απλώστε ένα πλαστικό κάλυμμα σε ένα ηλιόλουστο σημείο έξω κοντά σε έναν κήπο. Τοποθετήστε τις καρέκλες ή άλλα πλαστικά έπιπλα που χρειάζονται καθαρισμό πάνω στο κάλυμμα.

Πώς να Κρατήσετε τις Λευκές Πλαστικές Καρέκλες Καθαρές

Ανάμειξη Διαλύματος Καθαρισμού

Υπάρχουν διάφορα αποτελεσματικά διαλύματα καθαρισμού για λευκές πλαστικές καρέκλες. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας:

 1. Για Μούχλα: Αναμείξτε 25% νερό και 75% λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε στις περιοχές με μούχλα και περιμένετε 10 λεπτά πριν τον γενικό καθαρισμό.
 2. Γενικά Διαλύματα Καθαρισμού:
  • Αναμείξτε 3lt χλιαρού νερού με ένα τέταρτο φλιτζανιού υγρό πιάτων.
  • Αναμείξτε 3lt χλιαρού νερού με μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα.
  • Προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζανιού καθαριστικού γενικής χρήσης σε 3lt χλιαρού νερού.

Πλύσιμο και Ξέπλυμα των Καρεκλών

Ξεκινήστε τον καθαρισμό από πάνω προς τα κάτω χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα με μαλακές νάιλον τρίχες για να πιάσετε τα σταγονίδια του βρώμικου νερού. Για τις λεκιασμένες περιοχές, ρίξτε λίγη ξηρή μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι ή τη βούρτσα για να τρίψετε απαλά τους λεκέδες.

Όταν οι καρέκλες είναι καθαρές, ξεπλύνετε καλά με ένα λάστιχο κήπου. Αν εξακολουθούν να είναι θαμπές, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Σημαντική Συμβουλή

Αποφύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών ή σκληρών σφουγγαριών σε λευκές ή χρωματιστές πλαστικές καρέκλες, καθώς μπορούν να γρατζουνίσουν την επιφάνεια και να παγιδεύσουν βρωμιά στις αυλακώσεις.

Χρήση Οξυγονούχου Λευκαντικού για Λεύκανση Θαμπών Καρεκλών

Αν οι καρέκλες παραμένουν θαμπές, ένα διάλυμα λευκαντικού οξυγονούχου μπορεί να βοηθήσει. Αυτός ο ήπιος παράγοντας λεύκανσης αφαιρεί τους λεκέδες και λευκαίνει τα πλαστικά χωρίς να είναι διαβρωτικός ή βλαβερός για το περιβάλλον.

 • Ανάμειξη του Διαλύματος: Αναμείξτε ένα 3 λίτρα χλιαρού νερού με μισό έως ένα φλιτζάνι σκόνη λευκαντικού οξυγονούχου σε έναν κουβά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
 • Εφαρμογή του Διαλύματος: Φορέστε λαστιχένια γάντια και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή βούρτσα με μαλακές νάιλον τρίχες για να εφαρμόσετε το διάλυμα, ξεκινώντας από την κορυφή. Τρίψτε για να αφαιρέσετε την ενσωματωμένη βρωμιά.
 • Αφήστε το να Δράσει: Αφήστε το διάλυμα να παραμείνει στις καρέκλες για τουλάχιστον 15 λεπτά. Η παραμονή του για περισσότερο χρόνο δεν θα βλάψει τις καρέκλες.
 • Ξέπλυμα και Στέγνωμα: Ξεπλύνετε καλά με ένα λάστιχο κήπου και στεγνώστε με μια πετσέτα μικροϊνών ή αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα.

 

Πώς να Κρατήσετε τις Λευκές Πλαστικές Καρέκλες Καθαρές

Συμβουλές για να Κρατήσετε τις Λευκές Πλαστικές Καρέκλες Καθαρές για Περισσότερο

 1. Εφαρμόστε Αυτοκινητιστικό Κερί σε Πάστα: Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα αυτοκινητιστικού κεριού με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι και γυαλίστε με ένα στεγνό πανί. Αυτό βοηθά να μην κολλάνε οι λεκέδες και η βρωμιά.
 2. Αποφύγετε τη Τοποθέτηση Κάτω από Δέντρα: Μην αφήνετε τις καρέκλες κάτω από δέντρα που ρίχνουν άνθη ή φύλλα.
 3. Αποθήκευση το Χειμώνα: Καθαρίστε, καλύψτε και αποθηκεύστε τις καρέκλες μέσα για να τις προστατεύσετε από τις παγωμένες θερμοκρασίες.
 4. Χρήση Εξωτερικής Ομπρέλας: Όταν τοποθετούνται έξω, χρησιμοποιήστε μια ομπρέλα για να παρέχετε πρόσθετη προστασία.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, οι λευκές πλαστικές καρέκλες σας θα παραμείνουν καθαρές, λαμπερές και ελκυστικές όλη τη σεζόν.

About the author

Σπιτικές βόμβες για αυτοκαθαρισμό της τουαλέτας
Σπιτικές βόμβες για αυτοκαθαρισμό της τουαλέτας: Δεν αγοράζω πια από το σούπερ μάρκετ

No Comments

ταλκ στον καθαρισμό του σπιτιού
16 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ταλκ στον καθαρισμό του σπιτιού

No Comments

Κρυφό δωμάτιο πλυντηρίου: Πώς να το σχεδιάσετε, και 35 δημιουργικές ιδέες έμπνευσης

No Comments

Όμορφα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το τραπέζι: 25 ιδέες που θα σας μαγέψουν

2 Comments

Πώς να καλλιεργήσετε τις δικές σας ντομάτες εξοικονομώντας χώρο – Έξυπνες ιδέες και συμβουλές για καλλιέργεια σε γλάστρες και ζαρντινιέρες

No Comments

Η πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με ξύλο και κλαδάκια για την πιο τέλεια χριστουγεννιάτικη διάθεση

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *