Κήπος - Αίθριο

Αλόη polyphylla, ένα σπάνιο σπειροειδής φυτό για τον κήπο σας

February 7th, 2020 No Comments

Αλόη polyphylla, ένα σπάνιο σπειροειδής φυτό για τον κήπο σας

Αλόη polyphylla, κοινώς ονομαζόμενη “σπείρα αλόης”, ένα χυμώδες φυτό της οικογένειας Asphodelaceae. Αυτό το είδος αλόης θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και σπάνια στον κόσμο. Έχει μια εντυπωσιακή και πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση, καθώς πιστεύει σε μια σπείρα. Αυτό το εκπληκτικό εργοστάσιο είναι ιθαγενές στη Νότια Αφρική και ιδιαίτερα στην επαρχία Leshoto στις βραχώδεις πλαγιές.

Πρίμουλα Ένα Καταπληκτικό Πολύχρωμο Λουλούδι Για Υπέροχη Διακόσμηση Σπιτιού Και Κήπου

 

“Αλόη polyphylla, ένα από τα πιο πρωτότυπα φυτά του πλανήτη”

Πολλά χυμώδη έχουν μια μορφολογία κυκλικής μορφής, μερικές φορές αποτελούμενη από παχιά φύλλα, περισσότερο ή λιγότερο επιμήκη, οδοντωτά ή μη οδοντωτά στα άκρα, αλλά κανένα δεν σχηματίζει μια τέτοια σπείρα. Με την μεγάλη, πυκνή ροζέτα πολύ τακτικά σπειροειδώς δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα, η Αλόη polyphylla είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα φυτά του πλανήτη. Η αντοχή του στο κρύο (περίπου στους -10 ° C) το καθιστά επίσης πολύ ενδιαφέρουσα για τα κλίματα μας. 

Η σπείρα, μια φυσική προσαρμογή του φυτού στο περιβάλλον του

Η Αλόη polyphylla δεν είναι ένα σχετικά ταχέως αναπτυσσόμενο είδος, αφού μπορεί να φτάσει το πλήρες μέγεθος μετά από 5 ή 6 χρόνια. Μόνο από την ηλικία των 2 ή 3 ετών τα φύλλα αρχίζουν να παίρνουν το σχήμα της διάσημης σπείρας, είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά. Η διάταξη υπό μορφή σπιράλ είναι μια φυσική προσαρμογή στο περιβάλλον της, η οποία επιτρέπει στα φύλλα του φυτού να αποκτήσουν μέγιστη έκθεση στο φως και αυτό σε ένα ελάχιστο χώρο.

Αυτή η αλόη δυστυχώς απειλείται στη χώρα προέλευσής της εξαιτίας της υπερεκμετάλλευσης των εδαφών, αλλά και της ανεπάρκειας του κύριου επικονιαστή της, ενός πουλιού που ονομάζεται Nectarinia famosa, ένα είδος ενδημικού στα νότια της Αφρικής.

Πώς να σπέρνεις και να καλλιεργείς Aloe polyphylla;
Όπως και τα περισσότερα φυτά του ίδιου βοτανικού γένους, η Aloe polyphylla είναι εύκολο να αναπτυχθεί με την προϋπόθεση ότι ακολουθούν ορισμένοι βασικοί κανόνες. Απαιτεί μια πολύ φωτεινή έκθεση και χρειάζεται ένα έδαφος που είναι τόσο πλούσιο όσο και καλά αποστραγγιστικό. Γι ‘αυτό, είναι ιδανικό ένα μείγμα 1/3 εδάφους κήπου, 1/3 χονδρόκοκκου άμμου και 1/3 γλάστρας.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες αλόες που προτιμούν να μην εκτίθενται σε αρνητικές θερμοκρασίες, η αλόη polyphylla ανέχεται θερμοκρασίες έως -7 ° C έως -10 ° C χωρίς πρόβλημα. Σε ορισμένες περιοχές, είναι ακόμα απαραίτητο να φυτευτεί σε μια γλάστρα για να μπορέσει να το βγάλει το χειμώνα. Όσο για το πότισμα, θα πρέπει να είναι άφθονο το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης και αδύναμο ή ακόμα και μηδενικό κατά τη χειμερινή περίοδο.

Για σπορά, τοποθετήστε τους σπόρους σε ένα μείγμα 1/2 χονδροειδούς άμμου και 1/2 καλά αποσυντιθέμενου γλάστρας και καλύψτε τις με ένα πολύ λεπτό στρώμα χονδροειδούς άμμου. Διατηρήστε μια θερμοκρασία γύρω στους 20 ° C και το υπόστρωμα ελαφρώς υγρό, αλλά όχι αδύνατο και αυτό μέχρι τη βλάστηση (δηλ. Μεταξύ 10 και 15 ημερών γενικά).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

About the author

Διακόσμηση Κήπου από Ανακυκλωμένες Παλέτες
52 Ιδέες για Μοντέρνα Διακόσμηση Κήπου από Ανακυκλωμένες Παλέτες

No Comments

Ανακαλύψτε τη Χόγια ή Κεράκι – Πώς να Μεταμορφώσετε τον Χώρο σας με το Εξωτικό Αυτό Φυτό

No Comments

Φούξια ή σκουλαρικάκι: Ανακαλύψτε τα Μυστικά της Φροντίδα, και Τεχνικές για Εξαιρετική Άνθηση

No Comments

Πώς να Κάνετε Παρτέρια με Βότανα στο Εξοχικό σας που θα Ξεχωρίζουν

No Comments

Πώς να φτιάξετε έναν ειδυλλιακό κήπο με γλάστρες σε εξωτερικές σκάλες

No Comments

Μικρός Κήπος: Συμβουλές για να Δημιουργήσετε το Δικό σας Πράσινο Καταφύγιο

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *