Αυλή Κήπος - Αίθριο

Αρμέρια, ένα λουλούδι γεμάτο χρώματα για τον κήπο σας που θα λατρέψετε

May 13th, 2020 1 Comment

Αρμέρια, ένα λουλούδι γεμάτο χρώματα για τον κήπο σας που θα λατρέψετε

Όλοι αγαπάμε τα χρώματα στην αυλή και το μπαλκόνι μας και όσοι ασχολούμαστε με την κηπουρική, αυτός είναι ένας από τους στόχους μας. Η επιτυχία έρχεται μέσω χρωμάτων και αρωμάτων.
Έτσι, λοιπόν αποφασίσαμε να σας μιλήσουμε σήμερα για ένα φυτό, το οποίο δεν είναι ούτε ιδιαίτερα διαδεδομένο, αλλά δεν είναι και τελείως παραμελημένο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι, που γνωρίζουν για το φυτό, που θα αναλύσουμε σήμερα, ενώ είναι άλλοι, που θα το αντικρίσουν για πρώτη φορά σήμερα. 

Όλα τα μυστικά σχετικά με τη φροντίδα της ντάλιας – Λουλούδια αγάπης που ομορφαίνουν τον κήπο σας

 

Μιλάμε για την Αρμέρια. Είναι πόα και αειθαλές. Μπορεί να καλλιεργηθεί ως πολυετές, ενώ κάποιοι το χρησιμοποιούν ως μονοετές. Το ύψος της φτάνει έως τα 40 εκ., ενώ χρειάζεται άπλετο ηλιακό φως για να ευδοκιμήσει. 
Τα άνθη της ποικίλουν σε χρώμα κι έτσι, μπορούμε να τη βρούμε σε κόκκινη, πορτοκαλί, άσπρη και μοβ με φούξια αποχρώσεις. Τα άνθη της εμφανίζονται σε μια στρογγυλή ταξιανθία. Έτσι, μικρά μικρά άνθη στρογγυλεύουν και φτιάχνουν ένα ενιαίο λουλούδι, που από αρκετά μακριά θυμίζει ψηλό κινέζικο γαρύφαλλο. Τα φύλλα της είναι πολλά και πυκνά. Βρίσκονται στο κάτω μέρος του κοτσανιού και μοιάζουν σαν ένας στενός λοφίσκος, απ’ όπου ξεπροβαίνουν τα διάφορα άνθη. Το φύλλωμα της Αρμέριας έχει ένα καταπράσινο χρώμα με μια διακριτική ασημένια γραμμή στο κέντρο. Το σχήμα του φύλλου είναι λογχοειδές. 
Ανθίζει από τον Απρίλιο μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ωστόσο μπορούμε να τη βρούμε νωρίτερα σε ενημερωμένα φυσικά και ηλεκτρονικά φυτώρια. Λόγω του ότι δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις και πολλαπλασιάζεται εύκολα, η Αρμέρια είναι εξαιρετική επιλογή για εδαφοκάλυψη, καθώς τα χρώματά της και το σχετικό ύψος της, κοσμούν υπέροχα παρτέρι και μεγάλες ζαρντινιέρες.
Αν ζείτε σε παραθαλάσσια μέρη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η Αρμέρια είναι ανθεκτική για να την καλλιεργήσετε, καθώς αντέχει την αλατότητα. Επιλέγετε για βραχόκηπους
Η Αρμέρια είναι εντυπωσιακή μέσω της λιτότητας της, γι’ αυτό και θα μπορούσε εύκολα να κλέψει τα βλέμματα, αν δημιουργούσαμε ένα φυσικό διάδρομο από Αρμέρια δεξιά και αριστερά ή ακόμη και περιμετρικά ενός παρτεριού. Οι επιλογές είναι πολλές και η δημιουργικότητα του καθένα έγκειται στα μέσα και τη φαντασία, που κατέχει.

 

Πηγή κειμένου: okipostismarias
Πηγή εικόνων: Pinterest
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

Φούξια ή σκουλαρικάκι: Ανακαλύψτε τα Μυστικά της Φροντίδα, και Τεχνικές για Εξαιρετική Άνθηση

No Comments

Πώς να Κάνετε Παρτέρια με Βότανα στο Εξοχικό σας που θα Ξεχωρίζουν

No Comments

Πώς να φτιάξετε έναν ειδυλλιακό κήπο με γλάστρες σε εξωτερικές σκάλες

No Comments

Μικρός Κήπος: Συμβουλές για να Δημιουργήσετε το Δικό σας Πράσινο Καταφύγιο

No Comments

26 Αξιολάτρευτες ιδέες ροζ διακόσμησης κήπου που πρέπει να δείτε

No Comments

Λάπαθο ή Λάπατο ή Οξαλίδα: Το θαυματουργό αγριόχορτο – Οδηγός Καλλιέργειας και Θεραπευτικές Ιδιότητες

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *