DIY TIPS & TRICKS Τεχνοτροπίες Χρωματοπροτάσεις

Αναπαλαίωση ξύλου – η τέλεια πατίνα

June 16th, 2014 3 Comments

Δώστε σε επίπλα από ξύλο το φινίρισμα του παλιού. Αυτή η απλή τεχνική χρησιμοποιεί χρώμα, γυαλόχαρτο, και μερικά ακόμη βασικά υλικά
αναπαλαίωση και πατίνα επίπλων1

Μάθετε πώς να δίνετε την όψη του παλιού σε έπιπλα από ξύλο.

Δώστε σε κομμάτια ξύλινων επίπλων ένα βλέμμα ηλικίας με αυτό το εύκολο DIY τεχνική βαψίματος. Πατιναρισμένα έπιπλα είναι ιδανικά για δωμάτια είναι διακοσμημένα με ρουστίκ στυλ και αντίκε θησαυρούς, αλλά το καλό  για αυτήν την τεχνική είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσει το παλιό για να κάνετε μια γοητευτική πατίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο έπιπλο εσείς νομίζετε ή δεν χρειάζεστε.

Τι θα χρειαστείτε

Τραπεζάκι του καφέ  (ή άλλο κομμάτι των ξύλινων επίπλων)

γυαλόχαρτο

Πινέλο

  δύο χρώματα (χρησιμοποιήσαμε δύο αποχρώσεις του μπλε)

Μικρό δοχείο για την ανάμειξη χρωμάτων

Βούρτσα Αφρολέξ

Χαρτί καθαρισμού

βήμα 1

Τρίψτε ελαφρά το τραπεζάκι για να δημιουργήσετε μια ανώμαλη επιφάνεια που θα απορροφά περισσότερο χρώμα σε ορισμένες περιοχές.

αναπαλαίωση και πατίνα επίπλων2

βήμα 2

Στην κάτω πλευρά του τραπεζιού, πειραματιστείτε με διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος και πάχους εφαρμογής  για να καθορίσει την εμφάνιση που σας αρέσει περισσότερο.

αναπαλαίωση και πατίνα επίπλων3

βήμα 3

Χρησιμοποιώντας την πιο σκούρα απόχρωση του χρώματος, εφαρμόστε την πρώτη στρώση του χρώματος στο τραπέζι. Απλώστε το χρώμα ώστε να είναι αρκετά λεπτό για να επιτρέπει στις ρωγμές για να δείχνουν κατευθείαν. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει για 24 ώρες.

αναπαλαίωση και πατίνα επίπλων4

βήμα 4

Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα της απόχρωση του χρώματος σε ένα δοχείο. Ανακατέψτε σε νερό, μέχρι το χρώμα είναι λεπτό σαν ένα πλύσιμο, αλλά χωρίς να κάνει φυσαλίδες  όταν εφαρμόζεται στο τραπέζι.

αναπαλαίωση και πατίνα επίπλων5

βήμα 5

Εφαρμόστε το πλύσιμο χρώματος στο τραπέζι, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα αφρολέξ. Ενώι είναι ακόμα υγρό, σκουπίστε ορισμένες περιοχές της επιφάνειας με απορροφητικό χαρτί για να επιτευχθεί μια αντικέ ματιά. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει για 24 ώρες.

αναπαλαίωση και πατίνα επίπλων6

βήμα 6

Για μια ακόμα πιο αντικέ εμφάνιση, τρίψτε πολύ ελαφριά άκρές και  γωνίες του τραπεζιού με λεπτό γυαλόχαρτο.

αναπαλαίωση και πατίνα επίπλων7

Via: www.bhg.com

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

42 Ιδέες δημιουργία ενός πανέμορφου υπαίθριου χώρου από ανακύκλωση παλιών αντικειμένων

1 Comment

Δημιουργήστε μαγευτική διακόσμηση για την άνοιξη με ανοιξιάτικα λουλούδια – 55 σούπερ ιδέες έμπνευσης

No Comments

DIY στεφάνια με γλάστρες από τερακότα και παχύφυτα

No Comments

20 Πανέμορφες ιδέες για να μετατρέψετε μια παλιά ξύλινη σκάλα σε μια όμορφη, φλοράλ διακόσμηση

No Comments

22 Όμορφες DIY ιδέες με διακοσμητικά κεριών που μπορείτε να κρεμάσετε εύκολα

No Comments

Η Γοητεία του γκρι στο εσωτερικό σας: 56 ιδέες καταπληκτικής έμπνευσης

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Αμβρόσιος Αλεξανδράκης

Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το βερνίκι της εταιρείας ERLAC wood copy στην πέργκολα από ξύλα πεύκης που είναι εμβαδου περί τα 80 μ2 και αποτελείται από ξύλα διαστάσεων 14 εκ. Χ 6,5 εκ. τα δοκάρια και οι κολώνες της διότι λόγω της ταλαιπωρείας των ξύλων από αμέλεια τα άφησα πολλά χρόνια και ξέφτισε το βερνίκι και αναγκάστηκα να τρίψω τα ξύλα και να αφαιρέσω τα παλιά βερνίκια όμως έμειναν μπλε κηλίδες και αποχρωματίστηκε η ξυλεία και έτσι θα χρησιμοποιήσω ένα ειδικό αστάρι διαλύτου που καλύψει με χρώμα λευκό-μπεζ την πέργκολα και θα είναι έτοιμη να περαστεί με βερνίκι είτε σε μορφή gel είτε σε μορφή βερνικιού εμποτισμού ή κρούστας. Οπότε τι με συμβουλεύεται να φωνάξω ένα έμπειρο μάστορα που ξέρει από τεχνοτροπείες να εφαρμόσει το wood copy βερνίκι στα ξύλα της πέργκολας ή να το κάνω μόνος μου σιγά σιγά με το εργαλείο που δίνει η erlac για το wood copy; Από τον επόμενο μήνα θα έχω πιο πολύ ελεύθερο χρόνο και περάσω το βερνίκι στην πέργκολα και θα ήθελα να προετοιμαστώ κατάλληλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας στο να πάρω μια απόφαση τι να κάνω. Αμβρόσιος Αλεξανδράκης,

    Eva

    Αμβρόσιε νομίζω είναι μεγάλος κόπος και δουλειά και κόστος αυτό που πας να κάνεις…αν θέλεις στείλει καμιά φωτό να δω το μέγεθος τησ ζημιάς.