Αυλή Κήπος - Αίθριο

Πώς να κάνετε τις ορτανσίες να ανθίσουν πλούσια για μια πανδαισία χρωμάτων στην αυλή και το κήπο σας

April 14th, 2021 No Comments

Πώς να κάνετε τις ορτανσίες να ανθίσουν πλούσια για μια πανδαισία χρωμάτων στην αυλή και το κήπο σας

Ανακαλύψτε πώς να προκαλέσετε μια πλούσια άνθηση στις ορτανσίες, λουλούδια που δημιουργούν ένα πραγματικό οπτικό θέαμα στην αυλή του σπιτιού σας. Οι ορτανσίες είναι ξεχωριστές, λουλούδια που δίνουν στο νοικοκυριό σας μια φαντασία που απολαμβάνετε κάθε φορά που τις βλέπετε.

Πλούσιες, μεγάλες, επιβλητικές ορτανσίες είναι φυτά που διαφέρουν τόσο σε μέγεθος όσο και σε κομψότητα και όμορφες αποχρώσεις. Αυτός ο θάμνος έχει τις ρίζες του στην Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία, και είναι ένα προσαρμόσιμο φυτό που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Κόκκινα Λουλούδια, Μια Πραγματική Όαση Πάθους Και Χρώματος Στην Αυλή Του Σπιτιού Σας

Πώς κάνουμε τις ορτανσίες να ανθίσουν

Για να δημιουργήσετε μια πραγματική παράσταση στην αυλή του σπιτιού μας, σας προσφέρουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προκαλέσετε την ανθοφορία αυτού του όμορφου διακοσμητικού θάμνου.

Το έδαφος

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ορτανσία χρειάζεται ένα ποιοτικό έδαφος. Εάν είναι δυνατόν, πριν από τη φύτευση της ορτανσίας, ανακατέψτε 3 μέρη χώμα λουλουδιών, ένα μέρος κομπόστ και ένα μέρος τύρφη και βάλτε το στο έδαφος, όπου θα φυτέψετε την ορτανσία. Εάν όχι, επιλέξτε να δώσετε στοιχεία στο έδαφος με λίπασμα ορτανσίας.

Εάν επιλέξετε ένα λίπασμα, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα φυσικό. Μπορείτε να επιλέξετε φλούδες φρούτων, κομπόστ ή λαχανικών που απομένουν από το μαγείρεμα. Επίσης, ακόμη και τα κελύφη των αυγών είναι καλό να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

42 Υπέροχοι Τρόποι Για Να Διακοσμήσετε Τους Φράχτες Στην Αυλή Ή Τον Κήπο Σας Με Λουλούδια

Κλάδεμα ορτανσίας

Για να τονώσετε την άνθηση της ορτανσίας, είναι πολύ σημαντικό να την κλαδεύετε. Το κλάδεμα γίνεται στην περίπτωση της ορτανσίες με το τσίμπημα των νέων κορυφών την άνοιξη στο επίπεδο των πρώτων μπουμπουκιών.

Αν μιλάμε για πιο ώριμα φυτά, αφαιρέστε τα στελέχη παλαιότερων φυτών. Προσέξτε να μην κόψετε τους καφέ μίσχους το φθινόπωρο, αλλά και τις μαραμένες ταξιανθίες. Αυτές οι μαραμένες ταξιανθίες δεν κόβονται το φθινόπωρο επειδή έχουν το ρόλο της προστασίας των εύθραυστων βλαστών κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

42 Ιδέες δημιουργία ενός πανέμορφου υπαίθριου χώρου από ανακύκλωση παλιών αντικειμένων

1 Comment

Άνοιξη, η τέλεια εποχή για να φυτέψετε λουλούδια – Ιδέες για Κηπουρική στην αυλή τον κήπο και το μπαλκόνι

1 Comment

Φωτιζόμενες γλάστρες για μία ρομαντική εμφάνιση της αυλή και του κήπου σας

No Comments

30 Εμπνευσμένες ιδέες για μικρές αυλές

1 Comment

Προστατεύστε το εξωτερικό σας από τα περίεργα μάτια με αυτές τις 60 απλές και κομψές ιδέες

No Comments

36 Μικροί ανθόκηποι που θα ομορφύνουν τον υπαίθριο χώρο σας

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *