Παιδικό δωμάτιο

Παιδικό δωμάτιο: Φτιάξε τον χώρο του σαν να έχει βγει από παραμύθι!

April 6th, 2022 No Comments

Παιδικό δωμάτιο: Φτιάξε τον χώρο του σαν να έχει βγει από παραμύθι!

Το βρεφικό και παιδικό δωμάτιο είναι ο πιο ξεχωριστός χώρος του σπιτιού. Κι αυτό γιατί εκεί ζουν τα μικρά σας πλασματάκια και πρέπει η διακόσμησή του να βοηθάει στην ανάπτυξη της φαντασίας του, να είναι οικείος, να είναι φιλικός και να δημιουργεί την αίσθηση της θαλπωρής. Το παιδικό δωμάτιο είναι ο μικρόκοσμός του παιδιού και οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να τον διαμορφώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε το παιδί να νιώθει ότι εκεί είναι το μέρος που διασκεδάζει και αισθάνεται όμορφα.

Πολλές φορές, η διαδικασία διακόσμησης του παιδικού δωματίου είναι «πονοκέφαλος» για τους γονείς. Τι χρώματα θα είναι πιο ωραία; Ποια σχέδια θα ταιριάζουν; Τι μικροαντικείμενα θα συνδυαστούν σωστά με το σύνολο; Παρακάτω σας έχουμε εύκολες λύσεις για να δημιουργήσετε το πιο ονειρεμένο παιδικό δωμάτιο και να ευχαριστήσετε τους μικρούς του ενοίκους.

1. Εντυπωσιάστε με μία στρόγγυλη ή οβάλ φωτοταπετσαρία

Η στρόγγυλη ή οβάλ φωτοταπετσαρία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερους χώρους που δεν έχουν μεγάλη επιφάνεια τοίχου και να δημιουργήσει ένα υπέροχο παραμυθένιο σκηνικό. Μπορεί, επίσης, να συμπληρώσει κάθε διακόσμηση χρωματικά αλλά και στυλιστικά καθώς αφήνει ελεύθερο χώρο για να τοποθετηθούν κι άλλα στοιχεία όπως φωτιστικά και αυτοκόλλητα. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι τα διαλέξετε το θέμα του δωματίου. Τα ζωάκια του δάσους και τα φλοράλ είναι πάντα μία εξαιρετική επιλογή.

2. Διαλέξτε ένα παιδικό φωτιστικό που να εντυπωσιάζει

Κανένα παιδικό δωμάτιο δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν έχει ένα παιδικό φωτιστικό που να συμπληρώνει το διακοσμητικό σύνολο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα με σχετικό σχέδιο με την υπόλοιπη διακόσμηση (π.χ. ουράνιο τόξο ή ζωάκια) και να το τοποθετήσετε σε κεντρικό σημείο του χώρου ώστε να τονίζει την διακόσμηση. Ειδικότερα τα φωτιστικά που αλλάζουν εικόνα μόλις ανάψουν μπορούν να αποτελέσουν μέρους του παιχνιδιού των παιδιών που δεν θα βαρεθούν ποτέ την εμφάνιση της μαγικής εικόνας!

 

 

3. Δώστε παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα με αυτοκόλλητα τοίχου

Τα παιδικά αυτοκόλλητα τοίχου είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και εντυπωσιακός τρόπος να διακοσμήσετε ένα παιδικό δωμάτιο. Μπορούν να τοποθετηθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με στρόγγυλη, οβάλ φωτοταπετσαρία ή παιδικά φωτιστικά και να δημιουργήσουν ένα παραμυθένιο σκηνικό για τους μικρούς μας φίλους. Δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορείτε να δημιουργήσετε συνδυάζοντας δύο ή περισσότερα αντικείμενα. Η φαντασία σας είναι το όχημα…

Πηγή: Wall&Design – Χιλιάδες σχεδιαστικές προτάσεις για ταπετσαρίες τοίχου από τη Wall&Design, φωτοταπετσαρίες, αυτοκόλλητα τοίχου, πίνακες ζωγραφικής, αφίσες και πολλές άλλες διακοσμητικές λύσεις.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

Πώς να κάνετε μια ονειρεμένη διακόσμηση παιδικού δωματίου με χαρταετούς

No Comments

30 πανέμορφοι τρόποι για να διακοσμήσετε τον τοίχο στο παιδικό δωμάτιο

1 Comment

25 χαριτωμένες ιδέες φωτισμού για εφηβικά κοριτσίστικα δωμάτια

No Comments

30 Μοντέρνα εφηβικά κοριτσίστικα υπνοδωμάτια που είναι απλά WOW

1 Comment

20 μικρές αλλά θαυματουργές αλλαγές που θα απογειώσουν το παιδικό δωμάτιο

1 Comment

17 κομψοί και λειτουργικοί τρόποι για να διακοσμήσετε το δωμάτιο των παιδιών

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *