Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Hygge Χριστούγεννα: Πως να δημιουργήσετε μια ζεστή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

December 1st, 2020 1 Comment

Hygge Χριστούγεννα: Πως να δημιουργήσετε μια ζεστή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζουν ήδη για το Hygge στιλ διακόσμησης, αλλά για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτή η ιδέα προσπαθεί να δώσει ένα όνομα σε έναν τρόπο ζωής. Ναι, μια πολύ πιο ευτυχισμένη ζωή. Και είναι ότι οι Δανοί, που είναι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη, αναφέρονται στο Hygge ως «μυστικό της ευτυχίας» τους, και ότι η Δανία είναι μια από τις χώρες με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση SDSN (Δίκτυο λύσεων για αειφόρο ανάπτυξη). Γι ‘αυτό το βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον να το ενσωματώσουμε στη ζωή μας. Τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, θα είναι δυνατόν να έχουμε Χριστούγεννα σε Hygge στιλ; Φυσικά, θα σας δώσουμε μερικές ιδέες.

Οι λόγοι που πραγματικά αγαπώ τη Σκανδιναβική Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Το 2010 ο ΟΗΕ ισχυρίστηκε ότι η Δανία ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο. Είναι κάτι που ήταν σοκαριστικό, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε ότι το κλίμα είναι αρκετά σκληρό, ειδικά το χειμώνα. Ίσως γίνεται κατανοητό λίγο περισσότερο όταν βλέπουμε ότι διαθέτουν ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας, δημόσια εκπαίδευση, υψηλούς μισθούς, πολιτική σταθερότητα, μικρή διαφθορά και χαμηλά ποσοστά ανισότητας των φύλων. Είναι, ένα όνειρο.

Αλλά, επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πώς να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο έπακρο και δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται καθόλου για τον καιρό. Αντίθετα, καθώς είναι ένα μάλλον εχθρικό κλίμα, οι άνθρωποι περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο σπίτι, οπότε προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτό, το οποίο καθορίζει τον τρόπο ζωής τους. Ναι, ξέρουν πώς να διασκεδάζουν έξω, αλλά είναι σαφές ότι στο σπίτι πρέπει να είστε άνετοι, ήρεμοι και ζεστοί και χαλαροί. Έτσι, το Hygge μεταφράζεται ως «καλό για την ψυχή» ή «άνετο».

Το μυστικό της ευτυχίας είναι σε ένα ζεστό σπίτι, ένα τζάκι, μια κουβέρτα, μια ζεστή σοκολάτα, παίζοντας με την οικογένεια ή διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο σε μια πολυθρόνα. Προφανώς περιλαμβάνει επίσης τη δική του αισθητική και άξια των Σκανδιναβών.

Η αισθητική Hygge έχει πολύ λευκό, αλλά και ξύλο στην ωμότερη έκδοση του. Η διακόσμηση Hygge χρησιμοποιεί φυσικά υφάσματα που βασίζονται σε λινό ή βαμβάκι. Έχει επίσης διακόσμηση με στοιχεία της φύσης, με ξηρά κλαδιά, με ανθισμένα κλαδιά ή με γλάστρες σε όλο το σπίτι.

Πώς να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα cocooning

Για να σας δώσουμε μια ιδέα, οι 5 βασικοί πυλώνες της Hygge είναι: η ατμόσφαιρα, τα ρούχα, το φαγητό, οι δραστηριότητες και η παρέα. Ο στόχος για χαρούμενα Χριστούγεννα είναι να είναι σε θέση να έχουν όλα αυτά τα πράγματα. Διακοσμημένα σπίτια, ζεστά ρούχα, τραπέζια γεμάτα χριστουγεννιάτικα φαγητά, δραστηριότητες που σχετίζονται με την οικογένεια και, φυσικά, την οικογένεια.

Δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε με φαγητό, ρούχα, δραστηριότητες και οικογένεια, αλλά μπορούμε να σας δώσουμε ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα. Ιδέες που ταιριάζουν απόλυτα με αυτό το στυλ Hygge. Αυτός είναι ο λόγος που αγαπήσαμε το Χριστουγεννιάτικο στιλ Hygge. Είναι μια σειρά διακοσμητικών στοιχείων για ολόκληρο το σπίτι με βάση ξύλο και φυσικά υλικά, λευκούς και άλλους ανοιχτούς τόνους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

48 Ζεστές και κομψές ιδέες χωριάτικης Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης

No Comments

Τα πιο όμορφα και χαριτωμένα ρουστίκ Χριστουγεννιάτικα στεφάνια που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας: 32 ιδέες για να εμπνευστείτε

No Comments

38 κομψές ιδέες διακόσμησης Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού για γιορτινές μέρες

No Comments

32 όμορφες ιδέες διακόσμησης με κλαδιά πεύκου και πευκοβελόνες για τους χειμερινούς μήνες και τα Χριστούγεννα

No Comments

36 Απίθανα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές από φέτες ξύλου

No Comments

53 Χριστουγεννιάτικες ιδέες για μικρά διαμερίσματα γεμάτα κομψότητα και στυλ

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *