Κρεβατοκάμαρα

Το απίθανο υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας

September 28th, 2017 No Comments

υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας1

Το υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας

Συχνά όταν περιγράφουμε “τι είναι ένα υπνοδωμάτιο;” οι λέξεις “ηρεμία” ή ίσως “ιερό” έρχονται στο νου πιο γρήγορα. Αλλά για την καλλιτεχνικό διευθυντή και στυλίστα, η Cecilia Höglund, που επικεντρώνεται μόνο στις ξεκούραστες πτυχές, αφήνει τη δυνατότητα να βγει περισσότερο από το δωμάτιο.


“Ο ύπνος είναι μόνο μία από τις πολλές δραστηριότητες που θέλω να μπορέσω να απολαύσω στην κρεβατοκάμαρά μου. Θέλω να το χρησιμοποιήσω όλες τις ώρες της ημέρας. Για μένα είναι ένα δωμάτιο για να διαβάσω, να ζωγραφίσω, να χαλαρώσω, να ακούσω ραδιόφωνο, να διαλογίστω, να κοινωνικοποιήθω, να πιώ τσάι και να φάω το ποπ κορν μου – μερικές φορές όλα την ίδια μέρα”.

Η μεγαλύτερη επιρροή της Cecilia σε σχέση με το στυλ προέρχεται από την αγάπη της για το χρώμα, τη μουσική και τα ταξίδια.

“Είμαστε μια οικογένεια πολυεθνικών μουσικών και καλλιτεχνικών εμμονών που ταξιδεύουν αρκετά. Ζώντας στη Σουηδία, οι χειμώνες είναι τόσο σκοτεινοί και γκρίζοι. Ένα πολύχρωμο σπίτι με υπενθυμίσεις για θερμότερους χώρους αντισταθμίζει αυτό.”

Μια μαγευτική αγροικία γεμάτη πάθος


Όταν χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα, η Cecilia προσφέρει αυτή τη συμβουλή.

“Δεν κάνω κανόνες. Αλλά πάντοτε ήήθελα να τα ταιριάζω. Το τέχνασμα για μένα είναι να επιλέξω 4-6 χρώματα και να τα κολλήσω θρησκευτικά. Ένα ή δύο χρώματα κάνουν τη βάση, το ένα είναι το χρώμα του τόνου και τα υπόλοιπα υποστηρίζουν τα χρώματα.”

Για να προσθέσει περισσότερα στρώματα στην εμφάνιση του δωματίου, η Cecilia θέλει να δουλεύει με πολυεπίπεδα υφάσματα με διαφορετικά χρώματα και μοτίβα.
“Θεωρώ ότι είναι οπτική τόνωση και μια διασκεδαστική πρόκληση για να αναμειγνύονται υφάσματα και χαλιά με διαφορετικά σχέδια και υφές επίσης. Ζω από το ρητό «περισσότερα είναι καλύτερα» και νομίζω ότι υπάρχει κάτι σχετικά με στρώματα χαλιά που φέρνουν περισσότερο βάθος στο δωμάτιο. Στο σπίτι συχνά αλλάζω τα χαλιά γύρω και τα ρυθμίζω κάθε φορά που καθαρίζω για μια νέα αίσθηση και εμφάνιση”.

Έντονα χρώματα σε ένα καταπληκτικό σκανδιναβικό διαμέρισμα

 

Το κρεβάτι μαγικό, ένα πολυτελές μεγάλο ψέμα στο διάστημα, που ήταν επίσης πρακτικό για την οικογενειακή ζωή της.
“Τα τρία παιδιά μας ξεκινούν τη νύχτα στα κρεβάτια τους, αλλά συχνά έρχονται στο δικό μας τις πρώτες πρωινές ώρες. Θέλω να αισθάνονται ευπρόσδεκτα και όλοι μας να έχουμε ακόμα έναν καλό ύπνο. Έτσι ένα μεγάλο κρεβάτι είναι μεγάλη βοήθεια. “
Για να φέρει ένα κουκούλι να αισθάνεται στο μεγάλο κρεβάτι χώρος πρόσθεσε ένα θόλο κατασκευασμένο από πολύχρωμα υφάσματα.
“Ο θόλος ήταν πολύ εύκολο να γίνει. Πήρα 5 σαρόνγκ, ραμμένα μαζί στα άκρα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τέσσερις γάντζοι στην οροφή και χρησιμοποίησαν νάιλον νήμα συνδεδεμένο με τέσσερις κλιπ κουρτίνας για να το κρατήσουν επάνω.

Με βάση τα χρώματα του δωματίου, η Cecilia προσθέτει περισσότερο περιβάλλον με μαξιλάρια, μάσκες και εκτυπώσεις τέχνης που μπορούν να ενημερώνονται τακτικά – ή μερικές φορές όχι …
“Επειδή είμαστε πολλοί άνθρωποι στην οικογένεια που παράγουν έργο τέχνης, πολλά αφύσικα είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Στο σπίτι προσωρινές και εποχιακές διακοσμήσεις μερικές φορές φτάνουν για να παραμείνουν περισσότερο από ό, τι προορίζονται.”

Αλλά το μεγαλύτερο όνειρο για την Cecilia είναι να έχει ένα υπνοδωμάτιο όλη η οικογένεια μπορεί να είναι άνετα και να περάσουν την ημέρα απολαμβάνοντας την παρέα του ενός του άλλου.
“Η σχεδίαση ενός οικογενειακού χώρου μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε λίγα επιπλέον καλάθια για παιχνίδια ή καναπέ για να καθίσετε και να χαλαρώσετε. Αλλά η αποπληρωμή είναι ότι μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας.”

υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας2

υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας3

υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας4

υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας5

υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας6

υπνοδωμάτιο μιας στυλίστριας7

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

30 Ιδέες για όμορφα και ονειρεμένα ροζ υπνοδωμάτια

No Comments

20 Τροπικές ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου για να φέρετε το καλοκαίρι σπίτι σας

No Comments

20 Μοντέρνα κρεμαστά DIY κεφαλάρια για την κρεβατοκάμαρά σας

No Comments

Οι πιο cool ιδέες με γήινα χρώματα για υπέροχο υπνοδωμάτιο

1 Comment

Οι καλύτεροι τρόποι για να ζεστάνετε το υπνοδωμάτιο χωρίς θέρμανση

No Comments

Χωριάτικες ιδέες κρεβατοκάμαρας – απλότητα και ζεστασιά που θα σας μαγέψουν

No Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *