Κουζίνα

Πανέμορφη έμπνευση για ρουστίκ κουζίνες

November 16th, 2018 1 Comment

Πανέμορφη έμπνευση για ρουστίκ κουζίνες

 

Οι ρουστίκ κουζίνες έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία, μεταδίδουν ζεστασιά και παράδοση. Αισθήσεις που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν σε σύγκριση με άλλες πιο πρόσφατες και πρωτοποριακές προτάσεις. Αναδημιουργούν την αγροτική ατμόσφαιρα των σπιτιών της επαρχίας ή της πόλης που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη φύση και παρέχουν την “ζεστασιά του σπιτιού” που μας αρέσει τόσο πολύ. Αν θέλετε η κουζίνα σας να αναπνέει την ηρεμία και την χαλάρωση, διακοσμήστε με ρουστίκ ύφος.

Υπέροχες Κουζίνες Σε Shabby Chic Στυλ Που Θα Σας Ξετρελάνουν

 

Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα κλειδιά για την επίτευξη αυτής της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό για να έχετε μια ρουστίκ κουζίνα. Αυτό το στυλ είναι μια επιστροφή στα παραδοσιακά, χειροποίητα υλικά, χειροποίητα κομμάτια και αντικείμενα αντικειμένων που δίνουν μια φυσική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Φυσικά υλικά σε ρουστίκ κουζίνες

Το ξύλο μαζί με την πέτρα είναι οι πρωταγωνιστές της διακόσμησης και της αρχιτεκτονικής στις ρουστίκ κουζίνες. Σε αυτά θα δούμε τοίχους από πέτρα, δοκάρια από ξύλο που φαίνονται και, μερικές φορές, δάπεδα από τερακότα …

Αυτά τα φυσικά υλικά αποτελούν τη βάση αυτού του παραδοσιακού στυλ, αλλά σήμερα έχουν ενσωματωθεί νέα υλικά που βοηθούν να δώσουν μια πιο σύγχρονη και ανανεωμένη εικόνα στους κλασικούς ρουστίκ χώρους.

Το μικροτσιμέντο ή γυαλισμένο τσιμέντο, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση στο δάπεδο από τερακότα. Δοκάρια πολυουρεθάνης μπορούν να προσομοιώσουν τέλεια μια παλιά ξύλινη οροφή.

35+ Δημιουργικές Ιδέες Για Μικρές Κουζίνες

 

Μοντέρνες ρουστίκ κουζίνες

Πρέπει να απαλλαγούμε από την προκαταρκτική ιδέα ότι οι αγροτικές κουζίνες είναι κατάλληλες μόνο για εξοχικές κατοικίες και αγροτικά περιβάλλοντα. Μια κουζίνα με αυτό το στυλ είναι ιδανική για ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης. Το ρουστίκ στυλ δεν ξεφεύγει ποτέ από τη μόδα επειδή αποδέχεται τις αλλαγές πολύ καλά. Τα χαρακτηριστικά αυτού του στυλ (τούβλο, ξύλο, πέτρα …) με μοντέρνα έπιπλα και τελειώματα τυπικά των σημερινών σπιτιών.

Οι παραδοσιακές πινελιές αντιτίθενται στον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Δίνοντας ως αποτέλεσμα: λειτουργικές ρουστίκ κουζίνες  αλλά χωρίς να χάνουν λίγο γοητεία. Ένας συμπαγής ξύλινος πάγκος από ξύλο είναι μια φανταστική επιλογή για να συνδυαστεί με τις συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα και τα αξεσουάρ που υπάρχουν και είναι στη μόδα σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο....μοιραστείτε το

About the author

43 Εμπνευσμένες Ιδέες Ανοιξιάτικης διακόσμησης για την Κουζίνα σας

1 Comment

46 Ιδέες με γυάλινα ντουλάπια κουζίνας που εντυπωσιάζουν

No Comments

Κουζίνες στο πράσινο του φασκόμηλου – 33 ιδιαίτερες ιδέες έμπνευσης

No Comments

22 Αισθητικές ιδέες σχεδιασμού Boho κουζίνας που θα ζωντανέψουν το χώρο σας

No Comments

26 Όμορφες και απλές ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης για την κουζίνα σας

1 Comment

Έμπνευση για όμορφες κουζίνες σε μικροσκοπικό χώρο – Θα ήταν αρκετό αυτό για εσάς;

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *